Storing geldmaten mede door grillig gebruik contant geld

Regio – Naar aanleiding van de vele storingen bij geldautomaten in de Kop van Noord Holland is contact opgenomen met het bedrijf dat het onderhoud pleegt. De geldmaat in Hippolytushoef is nog steeds buiten gebruik en woensdag 22 december komt er een monteur om het euvel te verhelpen. Het bedrijf erkent dat er veel storingen zijn.

“De afgelopen maanden hebben we te maken met verschillende omstandigheden, waardoor een geldmaat langer of vaker buiten gebruik staat dan we zouden willen. Een van die factoren is een grillig gebruik van contant geld, waardoor het lastig is de planning voor het vullen van opnameautomaten en het legen van stortautomaten daarop af te stemmen”, zo laat een woordvoerder weten. “Ook hebben onze partners te maken met de impact van coronamaatregelen en helaas ook met uitval door coronabesmettingen.”

Hierdoor kan het dus voorkomen dat een geldmaat langer of sneller buiten gebruik staat dan gewenst is. “Samen met onze partners doen wij er alles aan om al onze automaten zo snel mogelijk beschikbaar te krijgen en te houden.”

Feestdagen
“Rond de feestdagen verwachten we, ondanks de coronalockdown, extra drukte. Wij zijn daar samen met onze waardetransporteur op voorbereid, om uitval op en rond de feestdagen zoveel mogelijk te voorkomen en waar nodig snel te verhelpen.”

Wie zeker wil zijn of een automaat werkt of niet, kan vooraf altijd even de locatiewijzer raadplegen om te zien of er een storing is en waar de eventuele dichtstbijzijnde is.

Mobiele versie afsluiten