Cultuur/NatuurDen Helder

Kwart miljoen subsidie voor verbouwing stadhuis Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – De provincie Noord-Holland heeft in totaal bijna 5 miljoen euro subsidie verdeeld voor de restauratie van 48 rijksmonumenten, waaronder gebouw 66 op Willemsoord. Voor het nieuwe stadhuis stelt de provincie samen met het Rijk €250.000,- beschikbaar.

Er is een grote behoefte aan financiële bijdragen voor restauratieprojecten. Zo oordeelt te provincie op basis van de vele subsidieaanvragen die zij de afgelopen jaren heeft ontvangen. Deze specifieke subsidie is bedoeld voor rijksmonumenten in Noord-Holland zonder woonfunctie, zoals kerken, orgels en industrieel erfgoed. Het Rijk stelt de helft van het budget beschikbaar.

Dit jaar krijgen onder andere het Westfries Museum in Hoorn, Hoeve Overslot in Bergen, drie kerken op Texel en Molen D in Schagerbrug een deel van het beschikbare budget. Ook voor het stadhuis is een flink subsidiebedrag beschikbaar: Namelijk een kwart miljoen. De totale kosten van de verbouwing van gebouw 66 en 72 bedragen ongeveer 27 miljoen euro.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

  1. nou gelukkig maar, hoeft de burger nog maar 31.750.000,00 op te hoesten…….

Wellicht ook interessant

Back to top button