Den HelderHollands KroonRegio NoordkopSchagen

Omroepen Noordkop zetten belangrijke stap in verdere professionalisering

Advertentie:

Den Helder / Hollands Kroon / Schagen – De omroepen Regio Noordkop (Den Helder en Hollands Kroon) en Noordkop Centraal (Schagen) doen vanaf 1 januari mee aan een belangrijk project om de omroepen verder te professionaliseren. Het project ‘Regeling Professionalisering Lokale Publieke Media-instellingen’ wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ). Het komend jaar krijgen de twee omroepen samen € 250.000,- om de volgende stappen binnen de professionalisering vorm te geven.

Landelijk zijn er nu ruim 250 lokale omroepen actief. De meeste zijn niet zelfstandig in staat om dagelijks op een professionele manier nieuws te brengen op radio, TV en online. Onder aanvoering van branchevereniging NLPO wordt, samen met het ministerie van OCW en de VNG, gewerkt aan een wetswijziging voor de lokale omroepen. In de nieuwe wet, die vanaf 2025 in moet gaan, is nog ruimte voor ongeveer 80 streekomroepen.

“Deelname aan het SvdJ project is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de streekomroep in de Noordkop”, meldt Ed van Oerle van Noordkop Centraal. De twee omroepen werken al enige tijd samen en hebben de intentie om op termijn één streekomroep te vormen.

Journalistieke slagkracht
Ronald Boutkan van Regio Noordkop vult aan: “Met het extra geld kunnen wij fors inzetten op onze journalistieke slagkracht”. Met extra professionals zijn de twee omroepen nog beter in staat om hun controlerende en verbindende taak uit te oefenen. De subsidie van het SvdJ moet ook grotendeels worden ingezet om de redactie uit te breiden.

Er is ruimte voor een onderzoeksjournalist (36 uur per week), een sportverslaggever (20 uur per week), twee journalisten (32 en 36 uur per week) en een commercieel medewerker (16 uur per week). Alle vacatures zijn te vinden op www.regionoordkop.nl/vacatures en www.noordkopcentraal.nl/vacatures. Belangstellenden kunnen reageren via werk@regionoordkop.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button