Den HelderJeugd

Wilde beestenpad door Noorderhaven: Leren, doen, en bewegen

Advertentie:

JULIANADORP – Hoe oud kan een uil worden? Wat betekenen de stippen op de rug van een lieveheersbeestje? En kun je vliegen als je net zo snel met je armen wappert als een meeuw met zijn vleugels? Drie voorbeelden van vragen die je tegenkomt op het nieuwe Wilde Beestenpad, dat vanaf 13 januari te bewandelen is.

Het Wilde Beestenpad is een gezamenlijk initiatief van JCI ’t Nieuwediep, ’s Heeren Loo en JOGG-regisseur Jessica Glasbergen van Team Sportservice. JOGG maakt zich hard om kinderen een gezonde toekomst te bieden. Gezond eten, voldoende beweging en rust. “Daar past zo’n beweegpad natuurlijk perfect bij”, aldus Glasbergen.

Rinske Posthumus, één van de leden van het jongerennetwerk JCI ’t Nieuwediep, was direct enthousiast over het plan. “Ik zag een soortgelijk pad in Friesland. Mijn dochters hadden daar zo veel plezier van. De informatie die ze opdeden over de dieren en daarbij lekker bewegen. JCI ’t Nieuwe Diep zoekt altijd naar mooie projecten voor kinderen. Denk aan de Klimtoren, het Blote Voetenpad en de trimbaan in Mariëndal. Zo’n beweegpad leek me een mooie aanvulling.” Na gesprekken met Team Sportservice werd de conclusie snel getrokken dat Noorderhaven de ideale locatie voor het pad zou zijn. “Gelukkig was ‘s Heeren Loo het daarover eens.”

Kennis over dieren en natuur
Het Wilde Beestenpad is 9 december aangelegd. Wie denkt alles te weten over dieren in de natuur, kan zijn of haar kennis nu testen. Aan het begin van het pad staat een bord met een QR-code die de bezoeker kan scannen om de vragen te lezen. “En…. Vergeet niet de oefeningen die Rinske bedacht heeft te doen. Die vind je ook onder de QR –code. Want daar word je lekker fit van!”, drukt Glasbergen iedereen op het hart.

De officiële opening van het Beestenpad zal op 13 januari plaatsvinden, en is open voor publiek. Om halfelf zal een team van drie klassen van basisschool de Vloedlijn het pad al dansend openen. Daarna mag iedereen het pad bewandelen, de oefeningen doen, en zijn of haar kennis over de natuur testen.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button