FC Den Helder blijft punten pakken

Den Helder – In de derde klasse blijft FC Den Helder het goed doen. Deze keer werd tegenstander Spartanen uit Wognum met 4-3 verslagen. Het team van trainer Ben de Visser blijft overtuigend op de tweede plek van de ranglijst staan.

Het was goed vertoeven op het zonnige complex van de fusieclub. Trainer Ben de Visser ontbrak deze keer wegens andere verplichtingen en assistent Dennis van Schie nam zijn taak op waardige wijze over. Door Aaron Swart werd al snel 1-0. Spartanen, dat meer aanvallend voor de dag kwam dan werd verwacht, kon al vrij snel weer op gelijke hoogte komen.

Doelman Ilan van Dam liet zich verrassen door het harde schot. Na bijna een half uur spelen kon Andy Muntenaar met een vrije trap de thuisploeg opnieuw op voorsprong zetten. Die stand zou tot en met de rust op het scorebord blijven staan.

IJzersterk

FC Den Helder begon ijzersterk aan het tweede bedrijf. Aanvallend werd er zeer dominant gespeeld. Door Duco Swart werd de voorsprong groter, en de tegenstander leek rijp voor een grotere achterstand. Die kwam toen Wouter Philip 4-1 scoorde. De wedstrijd leek gespeeld. De Spartanen kwamen echter in de slotfase nog terug door twee keer te scoren.

Van Schie behield de rust in zijn team en dat het in blessuretijd zelfs nog 4-3 werd kon geen angst bij de ploeg brengen. Van Schie kon tevreden over zijn team zijn. Het gat met koploper Always Forward blijft acht punten. Den Helder gaat daar rustig mee om, en wil gewoon ieder duel winnen zolang Always nog niet officieel kampioen is.