Cultuur/NatuurUitgaan

Met mijn vader is niks mis

Adverentie

Den Helder – Aansluitend bij de opening van het Odensehuis heeft KopGroep Bibliotheken schrijver en columnist Toine Heijmans uitgenodigd in School 7. Hij over zijn recent verschenen boek “Met mijn vader is niks mis”, waarin hij onnavolgbaar over zijn vader en diens nieuwe vriend, dr. Alzheimer, schrijft.

Zijn veelgelezen columns in Volkskrant Magazine vormen samen een reis door het ‘vergetelrijk’. Dit boek is een liefdevol verslag van een gevecht tegen dementie, geschreven in betoverende taal. Een monument voor een eigenzinnige vader die zichzelf probeert te blijven en tegenstribbelend afscheid neemt van de dingen die hij kent. Een universeel verhaal over een unieke situatie, met foto’s uit de tijd dat zijn vader nog een vader was.

“Mijn vader heeft een nieuwe vriend. Ze kennen elkaar al langer. Samen zitten ze in mijn vaders stoel, de stoel waar niemand anders in mag zitten. Het is geen gemakkelijk gezicht. Met mijn vader is niks mis. Wel met de wereld om hem heen.”

Lezing in School 7, Keizersgracht 94, woensdag 5 februari, aanvang 19.30 uur, toegang € 5, aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button