Hollands KroonVideo

Publiek tevreden over winkelaanbod Hollands Kroon (video)

Advertentie:

Den Oever – Hoe is het gesteld met de winkelcentra in Hollands Kroon? Is het winkelende publiek tevreden of ziet het toch nog wel ruimte voor enige verbetering of verandering? Via een online gehouden enquête onder de inwoners van de gemeente werd de uitslag maandagavond in het Vikingschip bekendgemaakt.

Het onderzoek richtte zich op de winkelgebieden Anna Paulowna, Breezand, Hippolytushoef, Middenmeer Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf en werd gedaan in opdracht van de gemeente, Rabobank en de Ondernemers Federatie Hollands Kroon. Het geheel werd uitgezocht en op papier gezet door de Universiteit van Rotterdam, onder leiding van Retaildeskundige Cor Molenaar. Hij presenteerde maandag de uitkomsten aan de ondernemers.

Het winkelend publiek is, volgens de cijfers, over het algemeen zeer tevreden over de winkels. Er is genoeg aanbod en als iets niet te krijgen is, dan is een bezoek aan Schagen de eerstvolgende stap. In alle kernen zijn de gewone boodschappen de voornaamste reden om naar de winkel te gaan.

Kundig en vriendelijk
Ook zijn de klanten doorgaans goed te spreken over het personeel. Zij zijn vaak kundig en vriendelijk. Dit laatste is volgens Molenaar zeer belangrijk. “Veel mensen kopen dan misschien wel via internet, maar vriendelijk en kundige personeel is zeer belangrijk. Waar de ondernemer ook nog klanten mee kan trekken is meer horecagelegenheid. Wie gaat winkelen wil ook wel eens een bakje koffie of wat te eten kunnen halen. En niet te vergeten de openbare toiletten. Daar is het in Hollands Kroon zeer slecht mee gesteld. Uiteraard kan de ondernemer ook zelf aangeven dat hij/zij hun toilet openstelt voor winkelend publiek.”

Al met al komt Hollands Kroon helemaal niet slecht uit het onderzoek en dat verbaast Molenaar helemaal niet. “Ik heb een ritje door Hollands Kroon gemaakt en het is een mooie gemeente. Probeer daarom wat meer toeristen hier naartoe te halen.” Tot slot zei Molenaar nog dat hij nog nooit een centrum heeft meegemaakt dat er zo positief uitkomt als Hollands Kroon.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button