112Den Helder

Woning gesloten na vondst hennepplantage

Den Helder – In een woning in de Visbuurt is vorige week een zeer grote hoeveelheid hennep aangetroffen. Burgemeester Jeroen Nobel heeft de woning voor de duur van drie maanden gesloten. De bewoners noch anderen mogen de woning dan in.

In de woning is een hennepkwekerij met ruim vijfhonderd hennepplanten en 236 stekken gevonden, plus apparatuur om hennepplanten te kweken. Ook bleek dat met de meterkast was geknoeid en de elektriciteitsvoorziening op een gevaarlijke en onprofessionele wijze was uitgebreid. Daardoor was er niet alleen een grote kans op brand, maar ook gevaar voor elektrocutie.

Aan de huurder en eigenaar van de woning is meegedeeld dat de woning drie maanden niet betreden mag worden. Op grond van het Damoclesbeleid is de burgemeester bevoegd de woning te sluiten. Hij geeft hiermee uitvoering aan het hiervoor vastgestelde beleid.

Prioriteit
Burgemeester Jeroen Nobel: β€œDe situatie was zeer brandgevaarlijk. Daarom is vorige week direct opdracht gegeven voor ontmanteling. Samen met de politie geven we veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad, denk aan geweld, inbraken en overvallen.”

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button