Zaalvoetbal – ZVV Succes/De Kasteleen 1 verliest van Alkmaarsche Boys 1

Zvv Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag de twaalfde competitiewedstrijd thuis in sporthal Wieringen tegen Alkmaarsche Boys 1. Bij Succes waren de meeste spelers fit na vijf weken winterstop. Bart de Kleine was er ook weer bij. Zelfs Jeroen Norder maakte zijn rentree na drie jaar geen zaalvoetbal. Vorig seizoen verloor Succes uit en thuis van Alkmaarsche Boys. Die ploeg was vorig seizoen derde in de 1e klasse A geworden en miste op een haar na promotie naar de KNVB Hoofdklasse.

Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Alkmaarsche Boys had een overwicht. Succes kreeg na een afgeslagen aanval uit het niets een strafschop wegens hands. Maikel Hoekstra benutte de pingel feilloos, 1-0. Het team uit Alkmaar voerde de druk op en kreeg al snel goede kansen. Na een mooie actie vanaf de zijkant kreeg Jeroen Norder de kans op 2-0. Zijn schot belandde op de lat. Zo bleef het 1-0. Na een goede counter scoorde Alkmaarsche Boys vanaf rechts, 1-1. Eem minuut voor rust kreeg Alkmaarsche Boys makkelijk twee keer een vrije trap dichtbij het doel van Succes. Uit de rebound scoorde de spelmaker beheerst, 1-2. Na een verkeerde breedtepass scoorde het team uit Alkmaar ook nog de 1-3. De ruststand was 1-3.

Onterecht geel
De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld, al werd Succes steeds sterker. Ze zochten meer de aanval en er kwamen kansen voor de thuisploeg. Na een zeer fraaie loopactie van Bart De Kleine over bijna het hele veld langs de linkerkant, legde hij de bal panklaar voor Kees Posthumus. Deze rondde koel af, 2-3. Even later omspeelde Maikel Hoekstra de keeper van Alkmaarsche Boys. De keeper maakte ver buiten zijn gebied hands, maar de scheidsrechter zag dit niet. Uit de afgeslagen aanval counterde Alkmaarsche Boys naar 2-4. Na commentaar op de scheidsrechter kreeg Maikel Hoekstra ook nog onterecht geel.

Succes moest nu twee minuten met één man minder spelen. Na 20 seconden wisten de bezoekers hier al raad mee, 2-5. De wedstrijd was gespeeld. Succes baalde als een stekker. Het werd zelfs nog 2-6 en 2-7. In de laatste minuut deed Succes nog wat terug. Een vrije trap ging via Robin Meilink binnen, 3-7. Dit was tevens de eindstand. Over twee weken speelt Succes in Den Helder tegen FC Pellor 1.