Den HelderSport

Blijf fit met de februari Challenge

Adverentie

Den Helder – Na zijn ultraloop van eind december heeft de Helderse Durfsporter Sebastiaan Horn weer een nieuwe uitdaging bedacht. Met de huidige coronacrisis ziet hij ook dit jaar weer veel hardloopevenementen niet doorgaan. Reden voor Sebastiaan om wat meer het heft in eigen hand te gaan nemen. Zoals altijd is de durfsporter op zoek naar extreme uitdagingen, de één wat makkelijker uit te voeren dan de andere.

Het principe van de Februari Challenge is simpel. Bedoeling van de Februari Challenge is namelijk dat je elke dag het aantal kilometers loopt, gelijk aan de datum. Dus: 1 februari loop je 1 kilometer, 2 februari loop je 2 kilometer, 20 februari loop je 20 kilometer en ga zo maar verder. Wanneer dit volgehouden wordt, lopen mensen in de maand februari 406 kilometer. De eerste 2 weken zijn nog niet zo heel zwaar. “Zo loop je in de eerste week een totaal van 28 kilometer en in de tweede week een totaal van 77 kilometer. Vanaf dat moment zullen de dagen en afstanden er wel gaan inhakken.”, zo stelt Sebastiaan.

Sebastiaan Horn zal de Februari Challenge al hardlopend doen, wat de uitdaging extra zwaar zal maken. Hij heeft dan ook geen idee of het zal lukken om de volledige Februari Challenge vol te maken. Zoals aangegeven lijken vooral de laatste 2 weken hem erg heftig. “je bent immers elke dag aan het hardlopen zodat het herstel minimaal is.” De eerste week zal Sebastiaan vooral wat snelle loopjes gaan doen, in het midden van de week wat interval afgewisseld met wat duurlopen en de laatste weken zullen alleen rustige duurlopen zijn. Zo zorgt hij toch voor wat afwisseling. “Je kunt er echter ook voor kiezen om het hardlopen af te wisselen met wandelen of zelfs fietsen. Het is aan iedereen voor zich om te kijken op welke wijze hij of zij de Challenge wil volbrengen. Hou het echter wel verantwoord en gezond, blijf luisteren naar je lichaam.” zo waarschuwt Sebastiaan.

Aanmelden
Doel van de Februari Challenge is mensen alle ellende rondom corona even te doen vergeten en op een leuke uitdagende manier met de gezondheid bezig te zijn, zo verteld Sebastiaan. “Ik hoop dat met deze Challenge een hoop mensen mee zullen doen en op die manier op een gezonde manier even hun gedachten verzetten in deze barre tijden’. De Februari Challenge kan individueel en volledig coronaproof worden uitgevoerd, waarbij de oproep aan iedereen is om deze challenge uit te voeren met inachtneming van alle geldende maatregelen.

Aanmelden voor de Februari Challenge kan via het Facebook evemenent dat is aangemaakt. Op deze manier kunnen mensen ook in contact blijven met andere deelnemers. Uiteraard kunnen de prestaties worden gedeeld op bijvoorbeeld op Strava en Social Media met de hashtag #SHFebruariChallenge!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button