Hollands Kroon

Firma Stoop start met verwijderen populieren langs Wieringerrandweg

Hollands Kroon – Als de weersomstandigheden het toelaten, start de firma Stoop uit Waarland 1 februari met het verwijderen van 124 populieren langs de Wieringerrandweg. Onderzoek heeft aangetoond dat de bomen het einde van hun levensduur hebben bereikt. Tijdens stormachtig weer zijn er de afgelopen jaren meerdere takken uitgebroken en zijn er ook een aantal bomen omgewaaid. Daarom is besloten de bomen te verwijderen. De werkzaamheden nemen ruim een week in beslag. Tijdens deze week is de Wieringerrandweg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Tegen de kap van de populieren is in een eerder stadium bezwaar gemaakt. De bezwaarprocedure is inmiddels doorlopen en heeft ertoe geleid dat het oorspronkelijke aantal te verwijderen populieren is teruggebracht van 162 naar 124. Ook is besloten dat er minimaal 93 nieuwe bomen worden teruggeplant langs dit deel van de Wieringerrandweg binnen drie jaar nadat de kap is uitgevoerd.

Ecologisch onderzoek heeft aangetoond dat er verder geen belemmeringen zijn om de betreffende bomen te verwijderen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button