Den HelderHollands KroonSchagenZakelijk

Helma van der Hoorn nieuwe bestuursvoorzitter ROC Kop van Noord-Holland

Den Helder – Helma van der Hoorn wordt de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van ROC Kop van Noord-Holland. De Raad van Toezicht van het ROC maakte dit 21 januari bekend. Van der Hoorn, nu nog werkzaam als bestuursvoorzitter bij SAKS (Samen Katholieke Scholen) in Alkmaar, volgt Aad de Wit op die vanaf 2002 deze functie bij het ROC vervulde en aan het einde van dit schooljaar met pensioen gaat.

Van der Hoorn is gekozen door een benoemingsadviescommissie die bestond uit vertegenwoordigers van het ROC en van het Clusius College. Dit vanwege de beoogde fusie tussen beide onderwijsinstellingen per 1 januari volgend jaar. De nieuwe bestuursvoorzitter wordt tevens de bestuursvoorzitter voor de nieuwe fusie-organisatie.

Kees Turnhout, voorzitter van de raad van toezicht van het ROC: “Helma is een succesvolle en ervaren eigentijdse bestuurder, met passie voor het onderwijs en met hart, oog en oor voor de studenten en medewerkers. Zij woont en werkt in Noord-Holland en heeft een goed beeld van de uitdagingen en kansen die spelen voor het onderwijs in de regio. De commissie is unaniem van mening dat Helma, naast de inhoudelijke kennis die zij brengt, goed past bij onze cultuur. Ook kan zij de uitdaging die de fusie de komende tijd met zich meebrengt met de juiste energie en visie oppakken.”

Van der Hoorn start op 1 april zodat er voor de zomervakantie voldoende tijd is voor een zorgvuldige overdracht van Aad de Wit. De Wit op zijn beurt heeft vertrouwen in de keuze voor Van der Hoorn en kijkt uit naar de samenwerking en overdracht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button