Hollands KroonPolitiek

Onafhankelijk Hollands Kroon wil duidelijkheid over aanpak verkeersveiligheid

Hollands Kroon – De fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) heeft politieke vragen aan het college B&W gesteld over de voortgang van de aanpak van de verkeersveiligheid binnen de gemeente. Medio 2020 heeft de raad het verkeersveiligheidsplan vastgesteld, maar sindsdien is het vrij stil gebleven, zo vindt fractievoorzitter Alexander Bügel.

In juli 2021 is door het college nog wel een memo verstuurd over de verkeersveiligheid. Daarin laat het bestuur weten dat er twee lijsten zijn samengesteld van zowel objectief gezien de tien gevaarlijkste locaties, maar ook een top tien van de plekken die in de ogen van de inwoners het gevaarlijkst zijn. Dat doet de gemeende sinds 2019 ieder jaar. Opvallend gegeven is dat deze lijsten totaal niet overeenkomen. In de memo gaf het college aan met drie locaties uit de lijst van 2020 aan de slag te gaan. Dat waren de kruising Molenvaart met Middenweg, de route Molenweg richting van Ewijcksluis en de Groetweg in Middenmeer.

OHK valt het op dat deze drie wegen niet zijn opgenomen in de lijst van 2021 en vraagt zich af of er nog een lijst bestaat. Die dateert dus van een jaar eerder. Belangrijker nog: OHK stelt de vraag wat er gebeurd is met de andere gevaarlijke locaties die ook in de lijst stonden. Zijn die ook aangepakt door de gemeente en waarom krijgen juist deze drie locaties de aandacht van de gemeente? Gezien het belang van de verkeersveiligheid in Hollands Kroon vindt OHK het goed om de vinger aan de pols te houden. Er ontbreekt nu duidelijkheid over de voortgang. De partij wil daarnaast weten wat er gebeurt met bewonersmeldingen over verkeersonveilige situaties.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

Back to top button
%d bloggers liken dit: