GR2022DH

Samen Actief stoort zich aan ‘populistisch geroeptoeter’ en gebroken beloftes

Advertentie:

Den Helder – Lokale partij Samen Actief roept de inwoners van Den Helder op om richting de verkiezingen goed na te gaan welke partijen zich echt inzetten voor de inwoners, ook na de verkiezingen. Volgens lijsttrekker Nico de Vos zijn er maar weinig politici die hun beloftes nakomen.

De afbrokkeling van het vertrouwen in de Helderse politiek komt volgens De Vos door verschillende dossiers: Achterstanden in de WMO, de huisvesting van kwetsbare groepen in de Visbuurt, het stadhuis op Willemsoord en de bouwplannen op de dijk. Recente landelijke ontwikkelingen zoals het afnemen van de koopkracht voor ouderen en de voorgenomen bezuinigingen in de jeugdzorg komen daar nog eens bovenop. Samen Actief concludeert dat de politiek de menselijke maat kwijt is.

“Er wordt steeds meer gekeken naar de cijfertjes terwijl de persoon in de straat achter wordt gesteld. In Den Helder razen politiek, bestuur en verbonden partijen zonder naar de inwoner te luisteren maar door. Hierdoor krijgen inwoners het gevoel er niet toe te doen.” Volksvertegenwoordigers die roepen iets te gaan doen aan alle problemen maken dat vaak niet waar: “Wij vragen ons af hoe politici lekker slapen en gezond weer opstaan in de wetenschap dat zij de inwoner weer een kunstje hebben geflikt.” Veel partijen lopen volgens Samen Actief met de landelijke lijn mee en slechts een enkeling komt na het ‘populistisch geroeptoeter’ de beloftes na.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button