Zeemacht

Badmintonners Zeemacht doen goede zaken tegen concurrent

Advertentie:

Den Helder – De badmintonners van Zeemacht hebben de thuiswedstrijd tegen het eveneens laaggeplaatste Hoornse BV met 5-3 gewonnen. Na een 3-3 tussenstand waren het uiteindelijk de gemengddubbelpartijen die in Helders voordeel uitvielen.

De eerste twee partijen leverden een gelijke stand op. Het mannendubbel van Wilbert v.d. Berg en Dico Wouters werd met twee keer 21-13 gewonnen, het vrouwendubbel van Marina v.d. Berg en Susan Hazelaar ging met 22-20 en 21-16 naar HBV toe.

In het mannenenkelspel kende Wilbert (zie foto) geen enkele moeite met zijn tegenstander en won overtuigend met 21-7 en 21-11. Martijn Laan daarentegen kon niet in zijn spel komen, maakte veel onnodige fouten en moest toezien hoe zijn tegenstander de wedstrijd met 21-16 en 21-18 naar zich toe trok. De vrouwensinglepartijen werden eveneens gelijkelijk verdeeld. Susan verloor met de cijfers 22-20 en 21-9 , Marina trok betrekkelijk eenvoudig met 21-9 en 21-16 de partij over de streep.

Beslissing
Zoals gezegd gingen de laatste twee partijen naar Zeemacht toe. Eerst was er de ruime winst van Marina en Wilbert met 21-3 en 21-10 en daarna ging ook de andere mix, zij het iets moeizamer in drie games, gewonnen met de cijfers 21-13, 19-21 en 21-12.

Met dit resultaat staat het team nu vier punten los van deze tegenstander, die echter nog wel een wedstrijd te goed heeft. Komende zaterdagavond 27 januari speelt het team in Nieuwe Niedorp de laatste, allesbeslissende wedstrijd van het seizoen tegen Sparta.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button