Den Helder

Flats Waddenzeestraat in race voor nationale prijs

Den Helder – “Vlam in mij, laai weer op” is de openingszin van het gedicht Phoenix van dichter H. Marsman. Hij zinspeelt hier op het vermogen van de feniks om op wonderbaarlijke wijze uit de as van zijn eigen teloorgang te herrijzen. Dat is voor de flats aan de Waddenzeestraat in Nieuw Den Helder misschien te zwaar aangezet, want van een teloorgang was geen sprake, maar hun facelift dingt als project nu wel mee naar de prestigieuze Gulden Feniks.

Deze landelijke prijs wordt uitgereikt voor het, in de ogen van de jury, meest geslaagde project op het gebied van renovatie en transformatie. De jaren 50- flats kregen onder auspiciën van de kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam een nieuwe uitstraling. Dat is vooral bij avond en nacht goed zichtbaar. Het project, uitgevoerd door aannemingsbedrijf Dozy, is door Woningstichting ingediend voor de Gulden Feniks.

Bron: Samen bouwen aan Den Helder

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button