112Hollands Kroon

Kijk uit voor valse meldingen

Advertentie:

Hippolytushoef – Een inwoner van Hippolytushoef kreeg via zijn mobiele telefoon een melding binnen dat zijn betaalpas van de bank vervalt en dat hij een nieuwe kon aanvragen. Hiervoor moest hij alleen even op bijgaande link te klikken. Gelukkig heeft hij dit niet gedaan, maar is wel de bank van de melding op de hoogte gebracht. Deze zeiden al dat dit niet hun werkwijze is en dat het wordt doorgegeven aan de instanties die deze vals mails onderzoekt.

Deze vorm van oplichting blijkt vaak voor te komen en iedere keer verzinnen de oplichters een ander manier om aan gegevens te komen. Wees altijd alert als er van de bank een verzoek komt om gegevens. Klik ook nooit op een bijgaande link. Bel naar de bank bij twijfel.

Opvallend bij de melding die de persoon uit Hippolytushoef binnen kreeg waren de foutjes die er in zaten. Zo is huidige met een hoofdletter geschreven en staat er onderaan Groetjes Rabobank. Met dit laatste sluit een bank uiteraard nooit af. Ook opvallend is dat er een telefoonnummer bij staat. Dit nummer blijkt anoniem te zijn. Bel dit nummer ook niet en ga ook nooit kijken op de link die er bij staat!, aldus tips van zowel bank als politie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button