Jeugd

Kinderen leren lekker en gezond koken in ‘Kook je Fit’

Adverentie

Den Helder – Kinderen die van koken houden, maar nog wel wat vragen hebben over gezond eten, kunnen zich aanmelden bij de nieuwe kookcursus “Kook je fit”. Gewichtsconsulent en kindereetcoach Celine Smith gaat met hun vragen aan de slag. De kooklessen zijn speciaal voor kinderen en hun ouders uit de wijk Nieuw Den Helder. De eerste kookles is vrijdag 20 maart. Het initiatief is een samenwerking van Team Sportservice en Celine Smith.

Tijdens de lessen krijgen kinderen veel te leren over gezonde keuzes, vitaminen en voedingsstoffen. In drie verschillende fasen krijgen de kinderen meer kennis over gezonde voeding en hoe ze daar simpele, maar heerlijke gerechten van kunnen maken. Ze leren koken met gezonde en verse producten. Daarnaast leren ze ook een klein budget of krap in tijd staan op het programma, of hoe ze vegetarisch een maaltijd op tafel zetten.

De kooklessen worden steeds gehouden in MFC ’t Wijkhuis aan de Texelstroomlaan. De middag begint om 16.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Nadat de kinderen en hun ouders (als hulpkok) klaar zijn met hun gerecht, kunnen ze samen aan tafel om de culinaire creatie op te eten.

Vegetarisch of allergie?
De junior-koks kunnen twee dinerbonnen voor een klein bedrag verkopen aan gezellige, eventueel eenzame buurtbewoners. De kosten voor een diner bon zijn vijf euro. Zij kunnen dat contant betalen in het buurthuis, bij inlevering van de bon. De jonge deelnemers met ouders of verzorgers, mogen gratis meedoen aan de kooksessie. Bij inschrijving kunnen ze aangeven of ze vegetariër zijn of een allergie hebben voor een voedingsmiddel.

Maximaal is er plek voor twintig deelnemers, waarvan tien kinderen uit groep 5 tot en met groep 8 en tien volwassen. De kooklessen “Kook je Fit” zijn op de vrijdagen 20 maart, 3 april en 17 april. Inschrijven kan via de site.

Meer informatie is te verkrijgen bij JOGG-regisseur Tanja Ites van Team Sportservice Den Helder, 0223-684726, tites@teamsportservice.nl of met Celine Smith: info@mijn-eetcoach.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button