Hollands KroonUitgaan

Nog een keer Music & Party in de Oude Beurs

Advertentie:

Middenmeer – “Nog een keer Music & Party in de Oude Beurs.” Afgelopen week was dit op Facebook te lezen. In het radioprogramma “Bert op Donderdag” (Noordkop Radio) werd deze week gebeld met Ad van der Veldt. Hij is de bedenker en organisator van het laatste, grote feest.

Er zijn door de jaren heen veel verschillende optredens geweest, bijvoorbeeld van de destijds net bekend geworden Marco Borsato. Ook Fleetwood Mac, Golden Earring, De Dijk en Fats Domino betraden het podium. De carnavalsfeesten van De Meerkoetelaars werden hier ook gehouden. Het is een plek waar voor veel geschiedenis is geschreven en waar relaties zijn ontstaan.

De Oude Beurs werd in 2007 door Roel Zonneveld verkocht en is de afgelopen jaren in verval geraakt. In 2019 is de Oude Beurs in nieuwe handen gekomen en de planning is het gebouw te slopen. In het radio-interview vertelde Van de Veldt al langere tijd te lopen met het idee de Oude Beurs nog een keer te laten herleven. Ondanks dat het binnen een rommeltje is en er hoog nodig een bezem doorgehaald moet worden kunnen ze met het ophangen van de oude artiestenfoto’s weer het gevoel van vroeger creëren.

Zaterdag 18 april wordt in de Oude Beurs de ‘reünie’ georganiseerd. Met onder andere Emotional Feedback, Wall street, Noeverse Bietbent, DJ Albert Jan en DJ Berry. Voor informatie over de kaartverkoop zie de website: deoudebeurs.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button