Hollands KroonVideo

Video: Visserij in zwaar weer, maar Den Oever houdt stand

Advertentie:

Den Oever – De visserij verkeert al jaren in zwaar weer. De ene na de andere regel wordt ingevoerd en al vele kotters hebben een afkoopregeling aanvaard en zijn gestopt. Ondanks deze tegenslagen ziet voorzitter Jan van de Wiel van Coöperatieve Visafslag Den Oever zeker nog toekomst in de Oeverse visserij.

“De meeste schepen in de vloot van Den Oever zijn zeer flexibel en kunnen meerdere visserijen doen”, vertelt van de Wiel. “Ook omdat wij een relatief kleine vloot hebben. De grotere kotters zijn flink ingekort door de saneringsronde uit de Brexit. Dit heeft Den Helder en Texel geen goed gedaan. In Den Helder zijn de coöperatie en de visafslag al dichtgegaan. Ook de Texelse vloot heeft het zwaar te verduren gehad.”

De voorzitter kijkt met een optimistisch gevoel naar wat komen gaat. “Ik zie zeker toekomst voor de visserij in Den Oever. Misschien in kleinere vorm maar helemaal verdwijnen, dat zie ik niet gebeuren.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button