Suns verliest, maar heeft nog kans op bekerfinale

Den Helder – Den Helder Suns was afgelopen zaterdag nog veel te sterk voor Aris Leeuwarden. In de avond van donderdag 20 februari ging het stukken minder met de Suns. Aris Leeuwarden, dat van de geblesseerde spelers alleen Cedric DeDecker mocht verwelkomen, wist deze keer in Den Helder te winnen.

De wedstrijd verliep voor de basketballers uit Den Helder niet goed, halverwege het eerste kwart stonden ze al met 2-13 achter. Daarna wist alleen Bjorn de Vries namens de Friezen te scoren, waardoor de Suns terug leek te komen in de wedstrijd: 13-15.

Als Nino Gorissen in het tweede kwart vier minuten voor het einde wegens een dijbeenblessure het veld moest verlaten bij een 17-22 stand, raakte de Helderse basketballers een belangrijke pion kwijt. Topscoorder Andrzej Mazurczak leidt zijn ploeg naar een 21-27 voorsprong bij rust. De Suns bleven ook na rust achter de Friezen aanlopen. Mazurczak, die namens de bezoekers samen met Craig Osaikhwuwuomwan voor het leeuwendeel van de scores zorgde, brengt de Friezen naar 32-40. Een driepunter van Golan Michaeli is het laatste wapenfeit van de Suns in kwart drie: 35-44.

Aris komt zelfs op een 39-51 voorsprong. Miller brengt de Suns weer binnen de tien puntengrens en diezelfde Miller brengt in combinatie met Yarick Brussen de stand weer terug op een acceptabel niveau: 51-54. Op dat moment zijn er nog ruim drie minuten te spelen. Josh Willams brengt de spanning terug met een driepunter: 54-58. Als Thibault Vanderhaegen, vier seconden voor het einde de 56-58 door het netje heen dunkt, is het verschil twee na veertig minuten basketbal.

Zaterdag is de tweede wedstrijd. In de bekerwedstrijd gelden de scores bij elkaar opgeteld over twee wedstrijden, de kans om de finale te halen ligt voor de Suns nog volledig open.