Hollands Kroon

Westerlanders tegen uitbreidingsplannen camping

Westerland – Omwonenden van camping Waddenzee in Westerland hebben in een brief hun ongenoegen geuit over de uitbreidingsplannen van de camping. “Het vertrouwen lijkt alleen maar te zijn afgenomen”, schrijven ze. De eigenaar is zich ondertussen van geen kwaad bewust: “Het bleef juist stil toen we vroegen of er nog vragen waren.”

De camping probeert al sinds 2011 een stuk land naast het terrein, het perceel achter snackbar De Bonkte Hongd, te kopen. Maar de boze omwonenden zijn het er niet mee eens. De grond grenst aan een vogelgebied, bovendien zijn de bewoners tegen het uitbreiden van het aantal staanplaatsen en zien ze het niet zitten dat er hoger gebouwd mag gaan worden. “Het belemmert het vrije zicht op het Amstelmeer”, zeggen de omwonenden in de brief.

Al met al willen de 30 bewoners voorkomen dat de camping verder uit wil breiden. “Westerland is een klein dorp waar nauwelijks voorzieningen zijn, en dankt haar aantrekkingskracht aan de rust en het karakteristieke landschap. De inwoners kenmerken zich over het algemeen als sociaal en tolerant. De oppervlakte van de huidige camping is echter feitelijk al buiten proporties, en ook in Westerland heeft tolerantie haar grenzen.”

De bewoners zeggen al eerder bezwaar te hebben gemaakt, maar daar is volgens hen niet naar geluisterd. De bewonersavond leverde ook niet op wat ze hadden gehoopt: Helaas kwamen hier nauwelijks nieuwe inzichten naar voren, was de informatie weinig concreet en lijkt het vertrouwen van de omwonenden alleen maar te zijn afgenomen.”

Lees verder bij mediaparter NHNieuws

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button