Defensie

Eerste drugsvangst voor Zr.Ms. Friesland in Caribisch gebied

Den Helder – Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Friesland heeft de eerste drugsvangst gedaan in het Caribisch gebied. De bemanning onderschepte zondag 224 kilo, zo meldt het ministerie van Defensie.

De kustwacht zag op een bekende smokkelroute ten zuiden van Curaçao een zogeheten go-fast. Daarop werd direct de snelle onderscheppingsboot FRISC ingezet. De verdachten besloten na waarschuwingsschoten hun waar overboord te gooien. Deze werd door de bemanning van de FRISC uit het water gevist en aan boord genomen. De drugs zijn vervolgens overgedragen aan de patrouilleboten van de kustwacht. De drie verdachten wisten te ontkomen.

De Friesland nam begin dit jaar de taken als stationsschip in het Caribisch gebied over van Zr.Ms. Holland, dat weer terug naar huis keerde. Onder de taken behoren onder meer counterdrugsoperaties en ondersteuning van de Kustwacht Caribisch gebied.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button