Uitgaan

Nieuwe cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling en ontmoeting bij Triade

Advertentie:

Den Helder – Triade heeft samen met zorgorganisaties een aantal nieuwe cursussen ontwikkeld, gericht op persoonlijke ontwikkeling en ontmoeting. Het volgen van een leuke cursus of workshop kan zorgen voor ontspanning en zingeving, met name in tijden waarin dit wat minder makkelijk gaat.

“Bezig zijn met kunst en cultuur is goed voor je. Muziek maken, zingen, dansen, jezelf creatief uiten in een gedicht, in een tekening of een ander kunstwerk… het kan helpen om jezelf uit te drukken en om te gaan met gevoelens en emoties, en dat is goed voor je zelfvertrouwen”, aldus Sander Boschma, directeur van Triade. “Maar ook het sociale aspect is belangrijk. Samen bezig zijn is gezellig en je raakt makkelijk in gesprek met anderen. Het is een mooie aanleiding voor nieuwe ontmoetingen. Juist nu, in een tijd waarin steeds meer mensen aangeven dat ze in meer of mindere mate gevoelens van eenzaamheid hebben, is het goed om meer ruimte te geven aan onze functie als ontmoetingsplek. Bij Triade is iedereen van harte welkom.”

Triade heeft drie nieuwe cursussen in het aanbod opgenomen die specifiek gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en sociale ontmoeting.

I Love Me (10-18 jaar)
Voor de mensen die het liefst in hun trui verdwijnt als ze iets moeten zeggen in de klas? Om wat steviger in je schoenen komen te staan en diverse uitdagingen aan te kunnen. En voor mensen die hun verdriet of boosheid niet makkelijk los kunnen laten? Dan zijn de ‘I Love Me’ lessen een goede start.

Door situaties na te spelen leren jongeren inzicht te krijgen in hun gedrag; hoe gedraagt iemand zich meestal, en hoe kan dat anders? In de lessen creëert Triade een veilige omgeving waarin bezoekers helemaal zichzelf kunt zijn met hun onzekerheden, emoties en uitdagingen. Het draait niet om acteren, maar om contact maken, humor, luisteren, openheid, verbeelding en vragen stellen.

De lessen zijn elke woensdag van 16.00 tot 18.00 uur. Deelname aan deze lessen is gratis.

Crea-café (55+)
Een (inloop) groepscursus die Triade samen met MEE & De Wering organiseert. Voor iedereen van 55 jaar of ouder die het leuk vindt om creatief bezig te zijn in een ongedwongen en gezellige sfeer. In het Crea-café staat naast het creatieve component ook ontmoeting centraal. Er worden verschillende technieken aangeboden waar bezoekers telkens een aantal weken aan werken. Dit zorgt voor variatie, maar door dit een aantal weken te doen hebben bezoekers de tijd om een techniek echt te leren kennen.

Schroom niet en neem gerust iemand mee of neem contact op met een van de cliëntondersteuners van MEE & de Wering. De lessen zijn elke woensdag om 10.00 uur en deelname is € 3,50 per les.

Contakids (voor ouder en kind)
Contakids is een speelse bewegingsles voor ouders en hun kleine kinderen, van 2 tot 5 jaar. Het doel van deze lessen is het versterken van de band tussen ouder en kind. Door spel en fysiek contact wordt een diepere vorm van communicatie ontwikkeld. De bezoekers gaan samen rennen, rollen, klimmen, draaien, balanceren, knuffelen en veel meer.

De lessen zijn elke woensdag van 14.30 tot 15.15 uur. Deelname aan deze lessen is gratis.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van Triade.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button