Hollands Kroon

Nominatielijst voor Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 geopend

Advertentie:

Hollands Kroon – De aanmelding voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 is geopend. Iedere inwoner van Hollands Kroon kan tot 15 maart een vereniging, stichting of een persoon die zich duidelijk onderscheiden heeft op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst of literatuur voordragen voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023. De nominatie kan online via de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK).

Inwoners die een genomineerde willen aanmelden wordt gevraagd te omschrijven waarom juist deze culturele instelling, vereniging, stichting of deze individuele kunstenaar de Cultuurprijs verdient. Bijvoorbeeld door aan te geven op welke wijze de genomineerde een bijdrage levert aan de samenleving, historisch besef, persoonlijke of kunstzinnige ontwikkeling, vernieuwing van ideeën of technieken, aan ontspanning, vervoering of inspiratie.

De Cultuurprijs werd in 2021 voor het eerst uitgereikt aan het Bloemencorso Winkel. De cultuurprijs is € 5.000 en wordt eenmaal per twee jaar uitgeloofd. Verder ontvangt de winnaar een cultuurbox ter waarde van € 250 om een kunstwerk van een lokale kunstenaar aan te kunnen schaffen. De genomineerden uit 2021 die destijds niet de prijs hebben gekregen kunnen wederom genomineerd worden.

Jury
In de tweede helft van maart komt het CPHK met een lijst van vijf genomineerden. Vervolgens mag elke inwoner van Hollands Kroon stemmen. Daarna buigt een vijfkoppige jury van onafhankelijke experts in mei zich over de vijf genomineerden en kiest een winnaar waarbij de uitkomst van de publieksstemming meetelt als één stem in het eindoordeel.

De prijsuitreiking van de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 zal naar verwachting tijdens een feestelijke avond in juni plaatsvinden.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button