Noord-HollandUitgaan

Thematour Nationale Duurzame Huizen Route

Advertentie:

Noordkop – Het platform Nationale Duurzame Huizenroute organiseert van maandag 6 maart tot en met zondag 26 maart een thematour. Huiseigenaren stellen dan hun woning open om de genomen duurzaamheidsmaatregelen te laten zien en te vertellen over hun ervaringen met bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp en zonnepanelen.

Meer dan 2.000 huiseigenaren delen hun duurzame verhaal op de Nationale Duurzame Huizen Route. Huib Kruijt uit Leiden heeft als 2.000e huiseigenaar zijn duurzame woning aangemeld. Een prachtige mijlpaal voor het platform waar huiseigenaren hun ervaringen delen over duurzaam wonen. De Minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, ging langs bij de duurzame woning van Huib om hem te feliciteren en om zijn huis te bekijken. “De Nationale Duurzame Huizen Route is een fantastisch initiatief om elkaar te inspireren hoe je jouw eigen woning kan aanpakken. Door mensen thuis te ontvangen help je bij anderen de drempel te verlagen zodat ook zij aan de slag gaan”, vertelt Jetten. Op de website van de Duurzame Huizen Route zijn de woningen vermeld die meedoen. Daar is het ook mogelijk aan te melden. De huiseigenaren verlenen alleen toegang aan vooraf gemelde deelnemers.

De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform en evenement waarbij huiseigenaren elkaar op weg helpen met het verduurzamen van het huis. Nu er meer dan 2.000 duurzame huizen zijn aangemeld, is er voor bijna iedereen wel een herkenbaar voorbeeld te vinden.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button