Den Helder

Baljuwstraat voorzien van stoplichten

Advertentie:

Den Helder – Meer dan vijftig jaar lang werd de veilige oversteek over de Baljuwstraat in Den Helder, ter hoogte van basisschool De Vlieberg, elke ochtend en middag geregeld door verkeersbrigadiers van de school. Vorige week was de laatste keer, want de oversteek krijgt verkeerslichten. Woensdag was het zover en werden de stoplichten geplaatst.

De bestaande oversteekplaats met zebramarkering wordt vervangen door een nieuwe oversteek met verkeerslichten. De voorbereidende werkzaamheden begonnen begin deze week en de gemeente had vooraf al laten weten dat het werk tijdens de voorjaarsvakantie, deze week dus, zou worden afgerond.

Kijk hieronder nog eens naar het filmpje over de laatste dag van de verkeersbrigadiers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

4 reacties

  1. En dat is nog snel vergeleken bij de Visbuurt…….de” vergeten” Helderse wijk ….

 1. Doorgaande wandelstraten in de Visbuurtleveren al sinds bestaan overlast van sluipverkeer op. Van brommers tot auto’s en van kolossale vrachtauto’s tot bezorgdiensten die te beroerd zijn om een steekwagen te gebruiken.
  Al jaren wordt er gevraagd om opsplitsing van straten en afzettingen, zonder resultaat tot op heden.
  Eerst moeten er ongelukken gebeuren met aangereden kinderen,en volwassenen eer er wat gebeurd. Ze rijden met idiote snelheden voor je deur langs en parkeren voor ieder wissewasje voor de deur. Stel dat je wat moet sjouwen of stukje lopen…..
  Meer dan 25 jaar vechten we er voor….nog zonder resultaat.

  Het besef van luxe om autovrij en verkeersarm te wonen en ook nog zo centraal is helaas maar erg laag en wordt slecht gewaardeerd zelfs door de eigen bewoners. We blijven vechten voor de nodige aanpassingen in de wijk om dit de kop in te drukken. Hopelijk komen de nodige afzettingen er spoedig.

  Overlast sluipverkeer!
  Slecht straatwerk!
  Beroerde verlichting,ratje toe!
  Groenvoorziening, waar kun je met je hond nog wandelen? Amper…..
  *Vuilcontainers ondergrondse….. Waar blijven ze?

  Ga zo maar door.
  De Schooten wordt door de vele oudjes volop in de watten gelegd….van renovaties tot voorzieningen en het oude centrum binnen de linie totaal vergeten…
  *Visbuurt. ( Oranjestraat)
  * Oostslootbuurt
  *Van Galen buurt…..

  Gebeurd niks,nada…..

  Bah ….

  1. De drie buurten die je aan het eind van je reactie noemt, zijn 100 jaar of langer geleden ontworpen en gebouwd. Er werden voornamelijk kleine huizen gebouwd aan smal aangelegde straten en met weinig buurtvoorzieningen. Aan die opzet is nauwelijks iets veranderd en kan daarom onmogelijk nog aan jouw wensen voldoen. Dat kan alleen door van de hele wijk een voetgangers/fietsers gebied te maken of een totaalplan uit te voeren met veel sloop en wederopbouw. Alles is mogelijk als de gemeente volledig meewerkt en alle bewoners dat ook doen.

Wellicht ook interessant

Back to top button