Politiek

Behoorlijk Bestuur start petitie tegen nieuwe dienstregeling Connexxion

Advertentie:

Den Helder – De Helderse oppositiepartij Behoorlijk Bestuur probeert een stokje te steken voor het nieuwe vervoerplan van Connexxion, dat op 21 juli 2024 wordt ingevoerd. De nieuwe dienstregeling voor Noord-Holland Noord is in samenspraak met gemeenten en de provincie tot stand gekomen. Behoorlijk Bestuur is het niet eens met de wijzigingen en heeft een petitie opgezet in de hoop de beslissingen terug te draaien.

Volgens de nieuwe dienstregeling gaat buslijn 30 van Station Den Helder naar Julianadorp nog maar één keer per uur rijden. Dat vindt Behoorlijk Bestuur te weinig. Onderdeel van de petitie is dan ook de wens buslijn 30 twee keer per uur te laten rijden. Daarnaast wil Behoorlijk Bestuur dat de huidige route van buslijn 34 wordt behouden. Dat betekent het in stand houden van bushaltes bij het winkelcentrum Schooten Plaza, het ziekenhuis en ter hoogte van zorginstelling Ten Anker, die met ingang van de nieuwe dienstregeling zouden verdwijnen.

Het zijn dezelfde kritiekpunten die eerder werden aangekaart door Nancy List van Beter voor Den Helder. List stelde hierover schriftelijke vragen aan het college. De fractie van Behoorlijk Bestuur kiest ervoor haar kritiek te uiten via een petitie. “Wanneer de regiomanager van Connexxion over een bepaalde lijn veel klachten ontvangt, kan hij overwegen de genomen beslissing te herzien”, betoogt fractievoorzitter Sylvia Hamerslag.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

5 reacties

  1. Nou ben ik benieuwd of deze fractie hierover met de wethouder in gesprek is gegaan?

    1. Wij hebben onze bedenkingen bij de wethouder neergelegd Ton, zij is het die daar overleg over moet voeren.

  2. Beetje tegenstrijdig wat eerst gemeld werd met , ” Dat vervoerplan, dat met de start van de zomerdienstregeling 2024 wordt ingevoerd, pakt voor Den Helder goed uit.”

  3. Ik weet dat er in het verleden veel klachten zijn ingediend toen lijn 34 niet meer langs station Zuid reed. Vooral voor scholieren vervelend. Echter klagen had geen zin, want de beslissing was al genomen door de Provincie en werd absoluut niet veranderd. Ik vermoed ook dat deze petitie, hoe goed ook bedoelt, niks zal uithalen.

Wellicht ook interessant

Back to top button