Sport

Brons voor Glenn van Nierop bij NK Stayeren

Advertentie:

Alkmaar – Voor volle tribunes in het Sportpaleis Alkmaar zag stayer Glenn van Nierop (uit Wieringerwaard) achter zijn Belgische gangmaker Edwin Smeulders dinsdagavond kans om tijdens het NK brons te veroveren. In het gevecht over 50 kilometer kon Glenn goed meekomen.

De zesde en laatste startpositie was nadelig, maar de vijfde startpositie was voor de latere Nederlands kampioen Reinier Honig. Geduldig wachtte gangmaker Smeulders af wat Honig zijn gangmaker ging doen. Toen deze versnelde en op de tweede positie afging volgde het duo van Nierop-Smeulders en met nog dik dertig kilometer wedstrijd te rijden had Glenn de derde plaats ingenomen. De directe concurrent voor de derde plaats deed meerdere pogingen om van Nierop te passeren. Met nog zeven kilometer te gaan moest van Nierop opponent Tom Wijfje de laatste keer van zich afhouden.

Glenn na afloop: “Dat was echt erop of eronder. Ik was niet echt okselfris meer, maar ik voelde toen dat het brons mij niet meer kon ontgaan. Wijfje ging echt van de rol af.” Gangmaker Smeulders vult ana: “Ik hoorde een geschreeuw, keek om en zag Glenn aan de rol en Wijfje ver achter de rol van zijn gangmaker”. De kans dat van Nierop uit mag komen voor het EK stayeren is een nu een flinke stap dichterbij.

Bisdonk
In het voorprogramma liet HRTC Dok junior dame Vik Bisdonk zien goed uit de voeten te kunnen op de baan. Vik ging met de gouden medaille naar huis als beste dame in het eindklassement in een omnium over drie onderdelen. In de afvalkoers, favoriet onderdeel van Vik, ging zij goed mee, rijdend tussen de junior mannen.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button