Hollands Kroon

Gratis bomen ophalen in Middenmeer

Advertentie:

Middenmeer – Meer Bomen Nu deelt tussen 1 en 3 maart 200.000 boompjes uit vanaf 40 bomenhubs door heel Nederland. Deze boompjes zijn door duizenden vrijwilligers verzameld op plekken waar ze geen kans hadden om uit te groeien tot volwassen boom. Een van de uitdeelpunten is in Middenmeer.

Meer Bomen Nu is een landelijke burgerbeweging die zich sinds 2020 inzet voor het planten van meer bomen. In vier winters is de campagne opgeschaald tot tienduizend vrijwilligers en heeft zij al twee miljoen bomen en struiken verplant. In elke provincie zijn lokale oogstgroepen actief om kansarme bomen te redden. Deze worden in regionale bomenhubs opgeslagen om te worden verdeeld aan boeren, burgers en voedselbossen in de omgeving.

Elke boom maakt jaarlijks zaailingen. Velen hiervan overleven het niet. De kansarme boompjes worden in de winter, als bomen in rust staan, uitgeschept en uitgedeeld om elders te worden geplant. De kansarme boompjes worden geplant bij tal van boeren en burgers die willen vergroenen. Zodra deze bomen en struiken zich weer vermenigvuldigen, kunnen de zaailingen daarvan ook worden verplant. Daarmee is de methode circulair: er gaat niets verloren en dat heeft veel voordelen.

Aanmelden en ophalen
Inwoners uit Hollands Kroon kunnen op 3 maart tussen 10.00 en 15.00 uur een boom ophalen aan de Industrieweg in Middenmeer. Om ervoor te zorgen dat iedereen iets moois mee naar huis krijgt is het wel nodig om aan te melden: https://meerbomen.nu/bomensale/. De zaailingen die uitgedeeld worden zijn tussen de 0,5 en 2,5 meter groot en nog heel dun! De meeste passen makkelijk in een fietstas.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button