Den Helder

Sloop begonnen, 52 nieuwe duurzame woningen in de Balistraat

Advertentie:

Den Helder – Sloopbedrijf J.H. Oosterbeek is woensdag namens Helder Vastgoed BV gestart met de sloop van de uit 1919 daterende 52 woningen aan de Balistraat. De sloop duurt ongeveer vier maanden en de verwachting is dat eind 2024 kan worden gestart met de bouw. De bouw duurt naar verwachting ongeveer een jaar. Van de oorspronkelijke 52 huurders komen er straks maar liefst 19 terug naar hun geliefde Balistraat.

Sloop woningen Balistraat begonnen (DHfoto).
Architectenbureau Braaksma & Roos houdt in haar ontwerp rekening met de vertrouwde bouwstijl van de Balistraat. Alle woningen krijgen drie slaapkamers en een badkamer boven, in plaats van de douche beneden. De aanbouwtjes van weleer, met daarin de keuken, verdwijnen. De woningen krijgen een rechte achtergevel waardoor de woningen meer woonruimte bieden dan de huidige. In het kader van een CO2 neutraal woningbezit worden de woningen gasloos, zwaar geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Dit zal aanzienlijk schelen in het energiegebruik van de bewoners. Daarnaast wordt in de nieuwbouw rekening gehouden met nestgelegenheid voor onder meer kleine vogels als mus en koolmees.

Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren is in samenspraak met de gemeente Den Helder besloten de Balistraat voor de duur van de sloop en nieuwbouw af te sluiten voor verkeer en voetgangers. De verwachting is dat de straat eind 2025 weer geopend kan worden.

Impressie van de nieuwe woningen in de Balistraat Den Helder.
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button