Uitgaan

Wandel mee met de Podwalk langs de Stelling van Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De Helderse wethouder Camara opent dinsdag 27 februari in Hotel Den Helder (Marsdiepstraat 2) om 16.30 uur een bijzondere wandeling langs de Stelling Den Helder. Deze ‘podwalk’ is gemaakt door de NTR, naar aanleiding van een tv-uitzending in de serie “Het Verhaal van Nederland“. In deze aflevering neemt presentator Daan Schuurmans wandelaars mee door het historische Den Helder. Een ieder is van harte welkom met de wethouder en de overige leden van het college mee te wandelen.

Deze duinwandeling neemt de podwalker mee naar het einde van de 18e eeuw, toen hier in Den Helder een strijd losbarstte tussen voor- en tegenstanders van de Oranjes. Langs het water en over de dijk is te horen hoe de Fransen de Nederlanden innemen. Nederland wordt een Bataafse Republiek. De Oranjes slaan op de vlucht, naar hun familie aan de andere kant van de Noordzee. Zelfs Napoleon komt een kijkje nemen in Den Helder.

Wethouder Camara: “Ons mooie Den Helder staat weer in het middelpunt van de belangstelling. Tijdens deze podwalk wordt de belangrijke rol belicht die Den Helder vervulde voor de Koninklijke Familie. De wandelroute is niet alleen mooi, maar hiermee nog leerzaam ook. Ik nodig iedereen graag uit samen met mij en de andere leden van het college de wandeling te maken.”

Aanmelden
Meelopen? Aanmelden kan via deze link. De podwalk is te beluisteren via de app Het Verhaal van Nederland. Vergeet niet een koptelefoon of oortjes mee te nemen. De app is gratis te downloaden. De wandeling is ongeveer zes kilometer lang. Denk er aan stevige, liefst waterdichte schoenen aan te doen, want het kan onderweg nat zijn.

Op een later moment de podwalk wandelen kan natuurlijk ook. De podwalk blijft nog geruime tijd beschikbaar. De uitzending van de aflevering waarin Den Helder centraal staat is op woensdag 28 februari op NPO1 om 20.30 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button