Cultuur/NatuurHollands Kroon

Doek valt voor Culturele Raad Wieringermeer

Wieringermeer – Onlangs heeft het bestuur van de Culturele Raad Wieringermeer besloten om na 47 jaar de activiteiten te beëindigen.

Sinds de oprichting in 1973 heeft de stichting tal van sociale en culturele evenementen in de Wieringermeer georganiseerd. Na het wegvallen van subsidies en andere bescheiden inkomsten is de financiële positie in gevaar gekomen en werd het tijd om in te grijpen. “Er kan echter teruggekeken worden op een prachtige periode met onvergetelijke concerten, voorstellingen en, in de eerste jaren, mooie exposities voor een breed publiek.”

Onderdak boden het gemeentehuis van de Wieringermeer, de voormalige Nederlands Hervormde Kerk te Slootdorp, café-restaurant de Maaier en de laatste jaren de Cultuurschuur te Wieringerwerf; een vertrouwde omgeving waar de Culturele Raad Wieringermeer ooit begonnen is. De avond waarop het allerlaatste concert zou plaatsvinden stond gepland voor zaterdag 18 april 2020, een optreden van Bright Singing; een enthousiast koor uit de Wieringermeer met een breed repertoire. Helaas is deze avond geannuleerd wegens de coronacrisis.

“Het is jammer dat de activiteiten van de Culturele Raad Wieringermeer niet op gepaste wijze afgesloten kunnen worden, maar de dankbaarheid naar de trouwe bezoekers, donateurs, artiesten én de pers voor de aankondigingen is groot en welgemeend. Gelukkig is door het succes van de Cultuurschuur de culturele continuïteit in de toekomst gewaarborgd in de Wieringermeer en wijde omgeving.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button