112

Beverwijk wint brandweerwedstrijd in Wieringerwerf

Wieringerwerf – Het gebeurt brandweervrijwilligers niet dagelijks dat ze uitrukken voor een instorting van een bordes en dat zij bij aankomst binnen in een vakantiewoning een straaljager aantreffen die door de vloer gezakt is.

Afgelopen zaterdag speelde dit scenario zich af op de Camping Land uit Zee in Wieringerwerf, voor brandweervrijwilligers van de posten Enkhuizen, Beverwijk, Loosdrecht, Aalsmeer, Zaandijk en Langedijk. Dit alles in het kader van jaarlijks door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comite (ABWC) georganiseerde vaardigheidstoetsen. De brandweervrijwilligers van de Post Middenmeer waren de bedenkers van dit scenario met hulp van een aantal bevriende Poolse dorpsgenoten die de rol van slachtoffers vervulden.

De uitdaging voor de deelnemende brandweerposten was om het incident binnen 50 minuten meester te geven, iets wat niet meeviel met al het gekerm en geschreeuw in het Pools. Tijdens de instorting van het vliegtuig naar de onderste verdieping schoot er een vleugelbom los, die boven op de benen van een slachtoffer terechtkwam. De uitdaging voor de brandweer was om alle slachtoffers veilig te stellen met behulp van de gealarmeerde medische hulptroepen en om het slachtoffer, dat beenbreuken had, op een veilige manier naar boven te vervoeren en naar de ambulance.

Beverwijk
De uiteindelijke winnaar van de dag was de post Beverwijk, met slechts 10 punten voorsprong op de nummer 2 Enkhuizen. Beiden gaan door naar de volgende ronde en de overige vier posten mogen het volgend jaar opnieuw proberen. Mooi om te zien dat er na twee jaar geen wedstrijden te hebben mogen organiseren vanwege COVID-19 er nu weer met heel veel enthousiasme deelgenomen werd, waarbij het lekkere zonnetje ook een aandeel had.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button