GR2022HK

Geen verrassingen bij definitieve zetelverdeling Hollands Kroon

Advertentie:

Anna Paulowna – Burgemeester Rian van Dam heeft maandagochtend de verkiezingsuitslag in Hollands Kroon definitief gemaakt. Er zijn geen veranderingen ten opzichte van de voorlopige uitslag die vóór het weekend bekend was gemaakt.

De officiële bekendmaking was niet heel druk bezocht. Een tiental raadsleden en fractieondersteuners waren aanwezig om de definitieve uitslag aan te horen. Jan Eichhorn van GroenLinks had nog wel een opmerking: Bij een aantal documenten waarop de uitslag per stembureau is te zien stonden de stemmen op zijn partij en die van D66 niet vermeld. Volgens de vertegenwoordigers van het centraal stembureau komt dit door foutjes bij het inscannen van de documenten, maar zijn de originelen nog in te zien.

Voorkeurszetels
Verder was er wat onduidelijkheid bij het CDA over welke raadsleden precies zijn gekozen met voorkeurstemmen. In een eerder bericht op deze website stond onjuist vermeld dat raadslid Reginald Visser niet zou terugkeren in de raad. Twee andere kandidaten van zijn partij, Jan Dijkshoorn en Patty Laan-Olij, hebben meer voorkeurstemmen gehaald. In de uiteindelijke verdeling blijkt dat de nummer vier en vijf op de lijst, Kees van Noorloos en Joute Andringa, ook niet voldoende stemmen hebben gehaald. Daarom vallen zij net buiten de boot en blijft Visser in de raad.

De definitieve zetelverdeling is als volgt:
Onafhankelijk Hollands Kroon: 8
CDA: 5
VVD: 4
Senioren Hollands Kroon: 4
GroenLinks: 2
LADA&Anders!: 2
PvdA: 2
D66: 2

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button