Den Helder

Herdenking Helderse coronaslachtoffers

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder organiseert op donderdag 31 maart een herdenking voor de slachtoffers van de coronapandemie. In totaal zijn er 52 inwoners overleden aan het virus. In het Timorpark wordt een boom aangewezen als herdenkingsboom.

Sinds eind vorig jaar staat er een nieuwe ratelpopulier in het Timorpark. Toen deze net geplant was zou al een herdenking plaatsvinden, maar deze kon helaas door een nieuwe coronagolf niet doorgaan. Het college wil de coronaperiode toch graag markeren met deze nieuwe ratelpopulier.

De herdenking vindt plaats op donderdag 31 maart om 15.00. Dan staan de aanwezigen gezamenlijk stil bij de inwoners die het coronavirus niet hebben overleefd. Burgemeester Jan de Boer houdt een toespraak. Daarna is het woord aan Martijn van der Hert. Hij verloor zijn oma en vroeg de gemeente om een gedenkplaats voor de door corona overleden inwoners: “Om alle mensen te kunnen gedenken. Ik vind dat ze dat wel verdienen.” Samen onthullen de sprekers een bordje bij de herdenkingsboom. Daarna nemen de aanwezigen 1 minuut stilte in
acht.

De locatie van de nieuwe herdenkingsboom.

Stadsdichter Yanaika Zomer leest tot slot een speciaal geschreven herdenkingsgedicht voor. Er is gelegenheid om een bloem bij de boom neer te leggen. Iedere inwoner die hierbij aanwezig wil zijn is van harte welkom. Na het officiële moment is er gelegenheid voor een kopje koffie in het Paviljoen van Toen in het Timorpark. Dit is ook de plek waar wordt verzameld bij erg slecht weer. De plechtigheid vindt plaats in de noordelijke hoek van het park ter hoogte van de hoek Timorlaan/Huisduinerweg.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button