GR2022DH

PvdA: Monica Anthonijsz ziet af van zetel, Jan de Leeuw toch in de raad

Advertentie:

Den Helder – Ze stond op plek 4 bij de Partij van de Arbeid, maar werd met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen. Monica Anthonijsz liet eind vorige week al weten te twijfelen of ze weer vier jaar de raad in wil en heeft nu besloten het toch niet te doen. Dat betekent dat Jan de Leeuw, die op 2 stond, toch ‘gewoon’ lid wordt van de Helderse gemeenteraad.

“Ik stond dit keer op plek vier en dat was met een reden”, liet Monica afgelopen vrijdag weten. “Ik wilde eigenlijk een stap terug doen, dus ik moet hier nog goed over nadenken. Het is wel een eer om zoveel voorkeurstemmen te hebben ontvangen.” Ze kampt nog altijd met klachten gerelateerd aan long Covid en daarbij wil ze zich ook volledig kunnen inzetten voor haar reguliere werk, de thuiszorg. “Dat maakt dat ik nu toch heb besloten af te zien van een nieuwe periode in de raad”, liet ze maandag weten.

Haar vervanger is dus Jan de Leeuw. “Vanuit Monica gezien was het denk wel een moeilijke beslissing, maar ik snap het besluit. Op haar eigen verzoek stond ze al op 4 en niet op 2, dus heel verrassend is haar besluit ook niet”, laat hij weten. “Ik wil graag de raad in, anders had ik ook niet zo hoog op onze lijst gestaan. Ik hoop dat ik met verve de plek van Monica kan vervullen en wat mij betreft zijn zaken als sociale huurwoningen, het sociaal domein en het naar een hoger niveau tillen van de achterstandswijken in Den Helder de komende periode zaken waar extra aandacht naar uit mag gaan.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

2 reacties

  1. Stel dat je niks hebt met de PvdA, maar wel met de persoon Monica Anthonijsz, en dat je daarom besluit om je stem op haar uit te brengen, ook bij gebrek aan beter, dan voel je je toch bekocht als ze vervolgens laat weten niet plaats te willen nemen in de raad en dat ze van tevoren al wist dat ze dat niet zou doen? Waarom gaat ze dan in hemelsnaam op de kandidatenlijst staan? Kiezersbedrog is een kwalijke praktijk. Helaas is het schering en inslag in de Helderse gemeentepolitiek.

  2. Ook weer een vorm van volksverlakkerij. Heb getwijfeld of ik wel zou gaan stemmen. Maar in een democratie vind ik dat je eigenlijk wel verplicht bent om te stemmen, dus toch maar gegaan. Helaas is dit wel de laatste keer geweest dat ik heb gestemd voor de gemeenteraad. Het blijft gekonkel, verdraaien van uitspraken, keutels intrekken, etc. etc. Hoe weet je nu wat je moet stemmen? Nee, voor de gemeenteraad ga ik niet meer stemmen.

Wellicht ook interessant

Back to top button