GR2022DH

Uitslag Helderse verkiezingen nu definitief vastgesteld

Adverentie

Den Helder – Tijdens een gezamenlijke zitting van het Hoofd en Centraal stembureau van de gemeente Den Helder is maandagochtend de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen definitief vastgesteld. Die bijeenkomst vond plaats in de Stadshal en werd bijgewoond door een meerderheid van de gekozen volksvertegenwoordigers.

De korte ‘vergadering’ leverde geen nieuwe inzichten op. De zetelverdeling blijft zoals die vorige week al bekend was gemaakt en ook blijken er niet opeens andere kandidaten met voorkeur te zijn gekozen in de raad. Al met al een dus niet veel meer dan een ‘verplicht nummer’, maar zoals die term al zegt: het hoort erbij.

Voorzitter Jan de Boer (burgemeester) vertelde dat het totaal aantal uitgebrachte stemmen in Den Helder uitkomt op 20.221. Daarmee komt de kiesdeler (het aantal stemmen dat nodig is voor 1 raadszetel) op 652 en het aantal voorkeurstemmen dat een kandidaat nodig heeft om op die manier te worden gekozen op 163. Van alle kandidaten die deelnamen aan deze verkiezingen zijn er overigens 28 die 163 of meer kiezers achter zich wisten te krijgen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button