Hollands KroonVideo

Binnenkijken bij bedrijven: Woonzorggroep Samen opent deuren (video)

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Op zoek naar een nieuwe baan, of gewoon even binnen spieken uit nieuwsgierigheid, tijdens de ‘Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen’ krijgt iedereen de kans om eens binnen te kijken bij bedrijven in de Noordkop. Ook woonzorggroep Samen opende deze week de deuren.

De open dagen bij de bedrijven in de Noordkop zijn een initiatief van onder andere onderwijsinstellingen, het WerkgeversServicepunt, en de 17 gemeenten in de Noordkop. Met de dagen hopen de organisatoren bezoekers te laten zien dat er ook dichtbij in de regio een scala aan arbeidskansen te vinden is. Tijdens de huidige edities doen er in totaal 325 bedrijven mee, variërend van staalbewerkingsbedrijven tot de brandweer.

Op dinsdagmiddag opende onder andere Woonzorggroep Samen op locatie ‘De Trambaan’ in Nieuwe Niedorp de deuren voor het publiek. Bezoekers waren welkom voor een rondleiding door het gebouw, maar de organisatie hoopt met de dagen vooral nieuwe aanwas aan te trekken. “In de zorg kunnen we nieuwe handen heel goed gebruiken”, aldus Lotte van Steden van de Woonzorggroep. De tekorten aan arbeidskrachten in de zorg zijn ook Samen niet bespaard gebleven, en met de open dagen hopen zij meer mensen te enthousiasmeren. “We organiseren meerdere speeddates, waarbij mensen per afdeling even kort kennis kunnen maken en Woonzorggroep Samen van binnen kunnen bekijken. We vragen uit waar mensen naar op zoek zijn, en koppelen ze aan de juiste afdeling”.

Sfeer proeven
Suzanne was een van de bezoekers. “Ik was coördinator van verschillende vaccinatielocaties tijdens de Coronaperiode, en nu op zoek naar iets nieuws”, vertelt ze. De zorg bleef trekken, en de open dag was een uitgelezen kans om even de sfeer te proeven. “Ik woon hier in de buurt, dus ik dacht, ik rij even langs. Het is toch beter om even je gezicht te laten zien dan alles via de telefoon of internet te doen.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

2 reacties

  1. De zorg is een zorgenkind. Ik heb mijn beide ouders recent 8 jaar lang begeleid naar een waardig einde en heb alle facetten van ons zorgstelsel langdurig zelf van binnenuit meegemaakt. Mijn conclusie; onze zorg hebben we niet op orde en de toekomst ziet er helaas voor onze ouderen bijzonder somber uit. De vraag is of het ergens anders in de wereld beter gaat, het zou namelijk de moeite waard zijn om op tijd te verhuizen, laat u vooral geen rad voor de ogen draaien. Gisteren stond er een stuk in de Volkskrant waarin vermeld werd dat er binnen korte tijd niemand meer aan huis langs zou komen voor steunkousen terwijl we juist willen dat ouderen niet meer naar een verzorgingsomgeving gaan. Wat het onthouden van steunkousen betekent kan ik u uit eigen ervaring vertellen met twee ouders die beiden enkels van zo´n 12 cm doorsnee hadden totdat ze eindelijk gezwachteld werden. Dat betekent namelijk: voortdurend pijn hebben, dat er uiteindelijk wonden die niet meer sluiten willen en waarvan bij herhaling ´de kap´ van moet worden losgepeuterd na een antibiotica kuur, enige keren ontstond er zelfs een ernstige sepsis (bloedvergiftiging) en het betekent aldus direct een ernstige bekorting van het leven van verder gezonde maar oude mensen. We hebben de ouderenzorg niet meer op orde en zelfs niet meer in eigen hand. De rillingen lopen al enige jaren over mijn rug wanneer ik gezonde politici in de kracht van hun leven op de tv zie verkondigen dat we in grote welvaart leven. Ze gaan vaak pas twijfelen wanneer ze misstanden zelf meemaken.

  2. Rutte heeft naast de zorg verder alles zo’n beetje naar de klote geholpen in dit eens zo welvarend landje, nu aast hij weer op de pensioenen, het laatste wat nog niet om zeep is……

Wellicht ook interessant

Back to top button