Hollands Kroon

Bomen aan Terpstraat in Wieringerwerf overgeplaatst naar Marsstraat

Wieringerwerf – Gemeente Hollands Kroon begint deze week met het verplaatsen van de bomen op de parkeerplaats (lindes) aan de Terpstraat. De lindes worden vanwege verbouwing van het centrum overgeplaatst naar de Marsstraat in Wieringerwerf.

Dit jaar wordt het centrum van Wieringerwerf opgeknapt. De bomen op de parkeerplaats (lindes) aan de Terpstraat moeten daarbij wijken. De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft in februari van dit jaar burgemeester en wethouders de opdracht gegeven om voor de vijf beste bomen een nieuwe plek te vinden. Deze plek is het gemeenteplantsoen aan de Marsstraat in Wieringerwerf geworden. De keuze is op dit plantsoen gevallen omdat er hier voldoende ruimte is en omdat de transportafstand klein is.

De vijf bomen aan de Terpstraat in het winkelcentrum worden deze week uitgegraven. Daarna worden ze geplant aan de Marsstraat. Het gaat hier om een proef omdat de gemeente nog weinig ervaring heeft met het verplaatsen van oudere bomen. Zij hopen dat deze proef slaagt. In dat geval kunnen in de toekomst mogelijk meer oudere bomen verplaatst worden als deze moeten wijken voor toekomstige ontwikkelingen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button