Den HelderUitgaan

Dichtersmiddag bij Kunsthal 45

Advertentie:

Den Helder – Kunsthal 45 organiseert zondag 2 april de dichtersmiddag ‘Taalverhaal’. Tijdens deze middag dragen dichters uit Den Helder en Texel verschillende eigentijdse gedichten voor. De middag begint om 15:00 uur en bestaat uit drie blokjes voordrachten.

Bezoekers kunnen tijdens de dichtersmiddag luisteren naar taalvondsten van opkomende dichters, oud-stadsdichters en een huidig stadsdichter. Dit kan met de ogen dicht onder het genot van koffie/thee en iets lekkers of met de ogen open, dwalend langs de imposante boekenkast of hangend aan de lippen van de voordragers.

Het eerst blok bestaat uit voordrachten van Sofie, Gerlof Boers en Luc Mermuys. Daarna is er een kleine pauze met mogelijkheid voor een uitleg over de expositie Small-Medium-Large in Kunsthal 45. Het tweede blokje dichters bevat voordrachten van Jack Beneker, Roop en Yanaika Zomer. Jack is oud-stadsdichter en Roop is dat van Texel. Yanaika is de huidige stadsdichter van Den Helder. Yanaika is altijd bezig met het schrijven van teksten en het lesgeven over taal aan kinderen en jongeren.

Ruimte voor Helders talent
Aan het einde van de middag is er een blok gereserveerd voor Helders talent dat nog onder de radar is gebleven. Bijvoorbeeld jongeren die gedichten maken en deze zouden willen voordragen of mensen die al langer bezig zijn met de dichtkunst maar er nog niet vaak mee voor het voetlicht traden. Voor de invulling van het laatste blok kunnen gegadigden hun aanmelding en het gedicht of gedichten opsturen naar info@kunsthal45.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er mogelijk een selectie plaatsvinden. Kunsthal 45 organiseert vaker dit soort middagen, dus niet getreurd, aanmelders komen altijd aan de beurt.

De dichtersmiddag vindt plaats op zondag 2 april en start om 15:00 uur. Aanmelden als bezoeker is niet nodig. De toegang is € 7,50 (inclusief koffie, thee en wat lekkers). Onder de 21 is de toegang vrij. Kunsthal 45 is gevestigd aan Kroonpassage 36 in Den Helder.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button