JeugdVideo

Groep 7 OBS De Dijk haalt meer dan €1500 op met sponsorwandeling (video)

Advertentie:

Den Helder – Een flinke opbrengst voor de inzamelingsactie Wandelen voor Water, door groep 7 van obs De Dijk uit Den Helder. De leerlingen vertrokken op dinsdagochtend bij Lands End voor een sponsorwandeling naar Fort Kijkduin. Met de actie haalden de kinderen ruim €1500 op.

“In Nederland is het heel normaal dat we gewoon water uit de kraan hebben, maar dat is in sommige landen niet zo”, legt Sep uit. Met de opbrengst kunnen verschillende waterprojecten mensen helpen: “achttien euro is een watervoorziening voor een kind, twaalf euro is een toilet en zes euro is een voorlichting over hygiëne voor één kind.”

Het weer zat niet mee: de start van de loop werd ruim een half uur uitgesteld vanwege de regen, maar dat hield de kinderen uiteindelijk niet tegen. Om half tien vertrok de groep over de dijk. Met afvalgrijpers, want tegelijkertijd wilde de klas ook bijdragen aan een schone omgeving.

De afstand die de leerlingen afleggen, ongeveer zes kilometer, is symbolisch: gemiddeld lopen mensen in ontwikkelingslanden eenzelfde afstand om drinkwater te halen. “Eigenlijk om een beetje te beseffen hoe dat daar gaat”, legt Dien uit. Dat inzicht was voor de kinderen wel bijzonder om te leren, vindt ook Chloé: “in Afrika moeten ze zo ver lopen en wij kunnen het gewoon uit de kraan halen”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button