Hollands KroonTexel

Hollands Kroon en Texel gaan de strijd met elkaar aan tijdens NK Tegelwippen 2023

Hollands Kroon / Texel – Het jaarlijkse NK Tegelwippen gaat dinsdag weer van start. In een competitie welke gemeente de meeste tegels uit de grond wipt, nemen Hollands Kroon en Texel het tegen elkaar op. Ook gemeente Den Helder doet mee in de strijd om de Gouden Schep.

De tussenstand van het aantal uitgewipte tegels is te volgen op de website van het NK Tegelwippen. Daar is ook de derby tussen Hollands Kroon en Texel te volgen. Dit jaar doet een recordaantal van 150 gemeenten mee aan het NK Tegelwippen. Het evenement is een ludieke actie waar inwoners hun (tuin)tegels massaal vervangen door groen. Alle deelnemende gemeenten zijn onderverdeeld in drie klassementen. Kleine gemeenten (minder dan 50.000 inwoners), middelgrote gemeenten (50.000-100.000 inwoners) en grote gemeenten (meer dan 100.000 inwoners). De telling binnen de klassementen wordt gedaan op basis van het gewipte Tegels Per 1000 Inwoners (TPI).

De gemeente die de meeste tegels uit de grond wipt gaat er vandoor met de Gouden Schep. Ook wordt er gestreden om de Gouden Tegel. Die gaat naar de gemeente die de meeste tegels per inwoners uit de grond haalt. Daarnaast maken deelnemers die hun tuin transformeren kans op de Publiekswipper. Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot en met 31 oktober.

Hollands Kroon regerend kampioen
Gemeente Hollands Kroon deed vorig jaar goede zaken in de strijd om het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. In totaal werden ruim 150.000 tegels uit de grond gewipt, waardoor het won in het klassement voor kleine gemeenten.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button