Hollands Kroon

Hollands Kroon neemt eigen communicatie onder de loep

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon gaat een onderzoek uitvoeren naar haar eigen communicatie. Volgens de gemeente is op dit moment niet bekend hoe effectief de communicatie is en of deze aansluit bij de wensen van de samenleving. Inwoners worden uitgenodigd om zich aan te melden voor een aantal groepsgesprekken.

De gemeente Hollands Kroon communiceert met veel verschillende partijen, waaronder inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. Dit over de producten en diensten, genomen besluiten en regelingen waar zij gebruik van kunnen maken: “We doen dit op verschillende manieren; in persoonlijke gesprekken, per brief, per e-mail en via verschillende online communicatiemiddelen en -kanalen.” Nu is niet helemaal duidelijk of al die partijen wel tevreden zijn over de wijze van communiceren.

Straatinterviews en groepsgesprekken
“Vandaar dat wij hier onderzoek naar gaan doen. Dit geeft ons inzicht in hoe wij de communicatie met – en voor – onze inwoners, ondernemers en instellingen kunnen en moeten verbeteren”, aldus de gemeente op haar website. Hollands Kroon gaat zowel een kwantitatief onderzoek als een kwalitatief onderzoek uitvoeren. Het kwantitatief onderzoek bestaat uit straatinterviews bij verschillende winkelcentra. Deze worden gehouden van 20 maart tot en met 9 april. Het kwalitatieve onderzoek bestaat uit 3 ‘klantarena’s’, of groepsgesprekken. Op 17 april vindt het groepsgesprek met de inwoners plaats.

Inwoners van Hollands Kroon die dat graag willen kunnen zich aanmelden voor de ‘arena’. Zij kunnen dan hun mening geven over de communicatiemethoden van de gemeente. Het gesprek vindt plaats onder begeleiding van een professionele en onafhankelijke gespreksleider Er zijn ook ambtenaren aanwezig. Het vindt van 17.00 tot 21.00 uur plaats in het MFA (de Verwachting 1, Anna Paulowna), voor een kleine maaltijd wordt gezorgd. Daarnaast ontvangen de deelnemers een vergoeding van €75,- en worden de eventuele reiskosten vergoed. Aanmelden kan via de website van de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button