Hollands KroonUitgaan

Theatervoorstelling rondom Sam Middleton in Haringhuizen

Haringhuizen – Kunstgroep Spiegel in Beeld organiseert zondag 2 april een voorstelling over Sam Middleton. Tijdens de middag wordt stilgestaan bij de oud-inwoner van Schagen, die bekendstaat als een grootheid in de beeldende kunst.

Sam Middleton heeft tot aan zijn dood in Schagen gewoond en gewerkt. De kunstenaar, die in Nederland wat minder bekend is, staat bekend als een grote naam in het abstract expressionisme. Middleton heeft samengewerkt met alle grote namen en wordt in Amerika in één adem genoemd met Willem de Koning.

Breedewold vindt het fantastisch dat er zo veel werk van Middleton in zijn omgeving aanwezig is. Dat willen de makers van de voorstelling ‘Sam Middleton, spiegel in beeld’ met de toeschouwers delen. Victor Posch, componist en jazzmusicus, heeft prachtige muziek geschreven die daar bij past. Sam werd geïnspireerd door jazz en luisterde ook graag naar Bach. In de voorstelling worden verhalen verteld, gezongen en gespeeld op piano, orgel en saxofoon. Alles wordt ondersteund met videobeelden op twee grote wanden in de Willibrorduskerk in Haringhuizen.

Kaarten
Kaarten kosten €18,00 per persoon, inclusief koffie of thee bij binnenkomst. Kaarten bestellen kan via www.spiegelsinbeeld.nl. De voorstelling is op zondag 2 april en begint om 15:30 uur.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button