112Den Helder

Meisje (16) aangerand bij station Den Helder Zuid, politie zoekt getuigen

Advertentie:

Den Helder – Een 16-jarig meisje uit Anna Paulowna is op woensdagochtend 6 maart betast in de trein van Anna Paulowna naar Den Helder Zuid en op het perron van Den Helder Zuid. Het onderzoek loopt nog en de politie roept iedereen die getuige is geweest van het incident op zich zo spoedig mogelijk te melden. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844. Anoniem tippen kan ook via 0800-7000.

Het meisje stapte om 06.45 uur ’s ochtends op de trein in Anna Paulowna. “Ze was onderweg naar haar eerste stagedag”, vertelt haar moeder. Omdat ze bij de volgende halte (Den Helder Zuid, aankomsttijd 06.52) alweer uit moest stappen, zat zij met haar vouwfiets bij één van de treindeuren. Toen kwam een man haar lastigvallen. Hij sprak geen Nederlands en vroeg in het Engels aan het kortharige meisje of ze een jongen of meisje was. “Uit veiligheidsoverweging zei ze dat ze een jongen was”, zo legt haar moeder uit.

Dat weerhield de man er echter niet van het meisje aan te randen. “Hij heeft haar op haar benen en in haar nek betast”, aldus de bezorgde moeder. “Op het perron heeft hij haar samen met zijn vrienden ook nog aangeraakt en achtervolgd.” Volgens het meisje was de man een asielzoeker; hij liet haar een verblijfspasje zien.

Camerabeelden
Het slachtoffer heeft samen met haar ouders aangifte gedaan, maar de politie heeft nog geen dader(s) kunnen oppakken. “We hebben camerabeelden rondom het station Den Helder Zuid uitgekeken, maar dit heeft helaas niks opgeleverd. Dat geldt ook voor de camerabeelden in de trein”, meldt een woordvoerder. De politie neemt daarom graag kennis van eventuele beelden die in de buurt van het treinstation zijn gemaakt op woensdag 6 maart 2024 tussen 06.45 uur en 07.00 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. Deze beelden kunnen met de politie gedeeld worden via dit formulier, onder vermelding van zaaknummer 2024049030.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

6 reacties

  1. Dit is het nieuwe Nederland RB.
   Iedere dag en week tevens maand komt dit soort binnen.
   De overheid zoals bekend is,is helemaal dol op dit soort.

   Misschien is het beter om te verhuizen naar Polen Rusland of Hongarije.
   Daar zijn ze niet van de fluwelen of pluche handschoenen zoals bekend is.

   En of je nou op Wilders stemt,dat maakt deze overheid niks uit.
   Had je op klaver of Timmermans gestemd,was één van die twee zo minister president.

   En deze aanrander loopt nog vrolijk en vrij rond!
   Deze aanrander hoeft niet uit Nederland.
   Krijgt gewoon huis uitkering alle toeslagen.
   En soms nog een gratis rijbewijs.

 1. He watte fuk man….wij doen met vrouw wat ikke wil….ga weg bleekscheet RB en Sam….ik straks nieuw huis krijg….op Tuinderspad enne jij mij geld geef.

 2. Wordt er al gewerkt aan een burger initiatief om onze dochters, zussen en moeders te beschermen tegen deze lieden? Lees hier een hoop geblaat maar vraag mij af hoeveel er bereid zijn om samen hun weerbaarheid te trainen en in teamverband patrouilles te lopen.

Wellicht ook interessant

Back to top button