Den Helder

Balkongym voor senioren

Advertentie:

Den Helder – Wat hadden ze het naar hun zin tijdens de eerste balkongym in de Schooten. Niet alleen de bewegingsconsulenten Tessa Scholte en Saskia Verijzer, maar juist ook de deelnemers. “Het was zo leuk, dat we besloten hebben om het vaker te doen”, vertelt Tessa Scholte van Team Sportservice enthousiast. Donderdag 23 april om 10.30 uur staan de twee voor de tweede keer aan het Heiligharn. Een half uur later nog eens, maar dan links van het flatgebouw. En om 11.30 uur op het grasveld achter de flat aan de Baljuwstraat.

Aan het Heiligharn in de Schooten klonk vorige week donderdag rond 10.30 uur een swingend deuntje uit de luidsprekers. Op de balkons stonden de bewoners van de flat klaar om mee te doen met de bewegingen die de Team Sportservice-medewerkers buiten op het gras voordeden. Met een microfoon in de handen gaven Tessa en Saskia bovendien aanwijzingen: ”Stap opzij en weer terug. De knieën mogen lekker hoog. Armen op, armen laag.” Een ruim kwartier later konden de sportieve buurtbewoners weer naar binnen om zich op te frissen na de work-out.

Nog drie aanmeldingen
Het Facebook-bericht dat ‘juf’ Tessa direct daarna plaatste, kon rekenen op veel enthousiaste reacties. “Dat heeft ons doen besluiten om het vaker aan te bieden. Op de oproep die we hebben gedaan, reageerden nog drie appartementencomplexen die balkons hebben. Dus gaan we donderdagmiddag na de Schooten ook nog naar Tjempaka, Genua in Julianadorp en Dyckzicht.”

Zolang de bewegingsconsulenten nog niet hun normale werk op de scholen kunnen doen, namelijk gymles geven, zijn ze voornemens om hier een vast item van te maken. Elke donderdag op meerdere locaties. Flatgebouwen of appartementencomplexen met balkons of binnentuin of -plaats kunnen zich aanmelden voor deze work-out. Stuur een mail naar tscholte@teamsportservice.nl voor aanmelding of meer informatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button