Hollands KroonPolitiek

Geen recht op coronasteun? Neem contact op met ondernemersloket Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeente roept ondernemers die geen recht hebben op de overdragsregelingen NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) of TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB) en dit onterecht vinden op om contact op te nemen met het ondernemersloket. De gemeente wil met de verschillende verhalen van ondernemers een heldere analyse maken en de pijlen richten op de Rijksoverheid.

Al eerder stuurden de wethouders van de vier Noordkop gemeenten een brief aan de minister van financiën om aandacht te vragen voor het feit dat veel ondernemers tussen wal en schip raken vanwege de beperkte toepassingsmogelijkheden van de steunregelingen. De gemeente wil deze brief nu kracht bijzetten met voorbeelden uit de praktijk. “Met een brief naar Den Haag pleiten we om te luisteren naar de roep van gemeenten, brancheverenigingen en belangenorganisaties die nu steeds luider in de media te horen is. Een dringend verzoek om maatwerk te leveren zodat óók deze ondernemers in aanmerking komen voor de subsidieregelingen NOW & TVL”, aldus de gemeente. Ondernemers kunnen hun verhaal per mail sturen naar: Ondernemersloket@hollandskroon.nl.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button