Uitgaan

Volop kleindieren tijdens regionale bondshow in Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – Kleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen houdt op 11 november weer de jaarlijkse kleindierenshow, al voor de 27e keer. Dit jaar voor het eerst is de regionale bondsshow voor regio West ook ondergebracht op de show. De regio west is Noord- en Zuid Holland en Utrecht-west. De show vindt plaats in de manege van de Wironruiters, aan de Lonjeweg 1 te Hippolytushoef.

“Wat is er veel veranderd de laatste drie decennia”, vertelt tentoonstellingssecretaris René Kortekaas. “Ooit zijn we begonnen met het organiseren van een verenigingstentoonstelling, die stilaan uitgroeide naar de Wieringerlandshow en dan nu de eerste regionale bondsshow West. Als vereniging hebben we altijd opengestaan voor uitdagingen en vernieuwing, met het doel de kleindiersport toegankelijker te maken voor het publiek en haar fokkers. Als eerste vereniging in Nederland zijn we begonnen met het organiseren van een open keurdag. Dit sloeg in als een bom bij de toenmalige bondsbestuurders. Vervolgens zijn we overgestapt naar de open eendaagse keuring, dit puur uit het oogpunt van dierenwelzijn.”

“We zijn zeer verheugd dat er van de fokkers een fraai aantal van meer dan 600 dieren zijn te bezichtigen zoals oorspronkelijke duiven, sierduiven, kleine knagers, cavia’s en natuurlijk de konijnen. Helaas kunnen we dit jaar niet de hoenders en watervogels tentoonstellen in verband met de nog steeds heersend vogelgriep in Nederland.”

Keurmeesters
De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd, zij beoordelen raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Ook bepalen de keurmeesters de ereprijzen en vele andere prijzen voor elke diergroep en geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij met de dieren verder kan fokken of wat hij moet verbeteren. Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden.

De hele show wordt verzorgd en georganiseerd door vrijwilligers. Verder is de tentoonstelling geopend voor publiek op zaterdag 11 november van 09.00 uur tot 16.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is € 2,50 en voor kinderen tot 16 jaar € 1,00. Kaarten zijn al te koop via de website www.wieringerlandshow.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button