Den HelderZakelijk

Versoepeling, ondernemers gematigd enthousiast

Advertentie:

Den Helder – De aangekondigde versoepelingen, vooral die rond de heropening van de terrassen en het zonder reservering kunnen winkelen, worden met gematigd enthousiasme ontvangen door de lokale ondernemers. Blij dat er eindelijk weer iets kan en mag, maar vooral de horeca had natuurlijk liever een ruimere versoepeling gezien.

“We zijn blij dat er iets gebeurt en we een klein beetje vooruitzicht hebben”, laat Ron Ippen van Effe in ’t Dorp weten. “De bedachte opening van alleen de terrassen is echter een ondoordachte actie van het kabinet. Veel horeca heeft geen terras, deze collega’s kunnen dus nog niks. Stel je voor dat er straks twee mooie dagen zijn en daarna slecht weer. Dan kun je als ondernemer dus je verse voorraad weggooien, wat uiteindelijk meer kost dan het opbrengt.”

Ippen zou van het kabinet graag horen “waarom ze denken dat het virus gevaarlijker is voor 12:00 en na 18:00 uur. We roepen dan ook op aan onze burgemeester om in het veiligheidsberaad er voor te pleiten dat de horeca open kan tot bijvoorbeeld 21:00 uur.” Danny Janssen van Diverzo is kort in zijn reactie: “Al een jaar lang is niks logisch. Deze ‘versoepeling’ is daar wederom een bevestiging van.”

Moedige stap
“Ik hoor vooral veel berichten dat mensen er niet blij mee zijn, maar ik vind het een moedige stap van de overheid”, reageert Marcel Brunsveld van café 1909 in Julianadorp. “De besmettingen die stijgen en toch doen ze een grote stap vooruit, ook voor winkels en scholen. Voor de horeca is het voor de een wel handig en de andere niet. Voor mij is elk uurtje dat ik open mag meegenomen, we hopen dan wel op goed weer!”

“Voor mij als ondernemer zonder subsidie gaan we er gewoon voor en houden we de menukeuzes gewoon simpel, waardoor we weinig verspilling hebben. Tevens is van 12.00 tot 18.00 uur nu prima, want het koelt toch nog erg snel af in de avond. Als we vanaf nu alleen maar stapjes vooruit doen in plaats van achteruit ben ik een gelukkig mens. Proost!”

Winkels
Ralph Artz van Halfords Den Helder is blij met de aangekondigde versoepelingen. “Het houdt voor ons in dat we de klanten niet meer teleur hoeven te stellen als zij speciaal naar onze winkel komen om iets te kopen wat zij nodig hebben. Het is ons geluk geweest dat de werkplaats voortdurend open was en dat fietsen bewezen gezond is. De gestelde voorwaarden… ach, als je gewoon een beetje nadenkt kom je een heel eind. We opereren binnen wat gezond verstand toelaat en daarmee zijn we (bijna) altijd binnen de regeltjes gebleven. Bij excessen spreken we onze klanten hierop aan. Alle maatregelen omtrent hygiëne, het bewaren van afstand en de mondkapjes voor het personeel waren allang al geregeld.”

“Ik denk dat er voor mij niet heel veel verandert”, laat Martin Privee van Marts Smartphoneshop in Julianadorp weten. “Wij mochten nu ook al repareren en verkopen. Wel denk ik dat de instelling van consumenten weer een beetje verandert en dat ze wat eerder hun spullen weer lokaal halen. Dat hoop ik toch.”

Harold Scholten van Primera Julianadorp is ook van mening dat ‘iets’ beter is dan niets. “Ik ben allang blij dat weer gewoon open mogen. Per 25 vierkante meter mogen we 1 klant binnen laten, dat komt bij ons neer op een stuk of acht. De afgelopen periode was natuurlijk heel beroerd, zeker zo’n maand als december wat normaal gesproken een hele drukke en gezellige maand is. Nu missen we in het dorp nog wel de Duitsers, maar dat we weer normaal open mogen zonder dat mensen vooraf moeten reserveren is wel heel prettig. Het is nu eindelijk ook voor de klanten duidelijk, de afgelopen tijd waren we alleen open voor postzaken en mochten ze verder niets kopen, dat was soms best verwarrend.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button